!اولین پادکست فارسی
First Persian/Farsi Podcast!
Episode 47 - قسمت ۴۷
Psilocybin Mushroom (قارچ سیلوسایبین)
قارچ ها از جمله گیاهانی هستند که تولید مثل سادهای دارند و تقریبا در تمام نقاط دنیا گونههای مختلفی از قارچها را میتوانیم یافت کنیم. تطابق این گیاه با هرگونه شرایط محیطی و آب هوایی، این گیاه را قادر ساخته تا حتی انسان را به فکر کشت قارچ ها در خارج از اتمسفر زمین بیاندازد. حدس بر آنست که جلبک ها و همچنین قارچ ها از جمله اولین جانداران، بعد از سلسلهی تک سلولی ها باشند. روند سبز شدن قارچ ها و تولید مثل آنها البته به شرایط جوی نیز بستگی نیز دارد. بحث امروز پادکست دانستگی در مورد قارچهای سلوسابین هست که اکثرن در مناطق پر باران، گرمیسیر و مملو از حیوانات، مخصوصا پسدانداران باشد. این تیره از قارچها خاصیت روانگردان دارند که تاثیر مستقیم بر روی ذهن انسان گذارده و گاها انسان را با سفری اعجاب انگیز به مدت کوتاهی به مرحله ای دیگر از جهان هستی سوق میدهد. آیا اینکه این قارچها میتوانند سمی باشند و یا اینکه در پروسه ی مصرف خطری انسان را تهدید میکند یا خیر،؟ با ما همراه شوید با این قسمت از برنامه دانستگی تا اطلاعات جامعی را در این مبحث در اختیار شما قرار دهیم. کما اینکه این قسمت تنها بخشی از اطلاعات گسترده در مورد قارچهای روانگردان است و اطلاعات در این مورد بیش از حد تصور میباشد. امیدواریم که مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد.
Episode 46 - قسمت ۴۶
Our Lady of Fátima (بانوی ما فاتیما)
در ۱۳ می ماه سال ۱۹۱۷ سه کودک در روستای فاتیمای پرتغال بانویی را دیدند که سه پیشگویی در مورد آینده میکند. پس از این اتفاق جمعیت زیادی برای دیدن این بانو در محل تجمع میکنند اما هیچ کس قادر به دیدن این بانو نبود و فقط همان ۳ کودک قادر به دیدن وی بودند. در آینده اتفاقات کماکان عجیبی برای آن ۳ کودک و همینطور پیشگویی های بانوی تسبیح به دست رخ میدهد که ما در این پادکست به طور خلاصه و مفید به آن پرداخته ایم. امیدواریم که مورد توجه شما عزیزان قرار بگیرد.
Episode 45 - ۴۵ قسمت
Jesus (عیسی)
عیسی مسیح این اسطوره صلح و مهربانی پس از گذشت بیش از ۲۰۰۰ سال همچنان پیروان خود را دارد و هر روزه بر پیروان خود میافزاید. عیسی مسیح که بود و یا چه بود که توانست اینطور تاثیری شگرف بر عالم هستی و قرون جدید بگذارد؟ سوال دیگر اینجاست که عیسی چگونه به این محبوبیت رسید؟ عقیده های مختلفی در مورد حضرت عیسی در دست ماست که بعضی از آنها ما را متحیر میکند. بر اساس نوشته ها و نقاشی های قدیمی اکنون یک سری اطلاعاتی در دست ماست که میتواند فرضیه های جدیدی را برای ما باز و بشریت را به چالش بکشد. از سوی دیگر جمعیت مسیحیت اعتقادات خود را دارند و حاضر به فرود آمدن از مواضع دینی خود نیستند. تقابل دو زاویهی دینی و واقعیت گاها به چاشهایی منتهی شده که دستاورد های جالبی را نیز در بر داشته است. در این قسمت از برنامه، دانستگی با افتخار عنوان میدارد که در مورد مسایلی به گفتگو خواهد نشست که ذهن شما را درگیر مواردی میکند که کمتر درمورد آنها شنیده اید. از شما دعوت به عمل میآوریم که ما را در این قسمت همراهی نمایید.
Episode 44 - قسمت ۴۴
معمای بزرگ ، سنگهای حکاکی شده مکزیک
در این قسمت از برنامه دانستگی به موضوع جالب و جذاب سنگهایی که دارای حکاکی های بسیار عجیب هستند میپردازیم
واینکه چرا دولت مکزیک این سنگهای عجیب و معمابرانگیز را به مدت هشتاد سال مخفی کرد!
قدیمی ترین نقشه دنیا که بر روی سنگی ده هزار ساله حک شده
و اینکه نماد (چشم بالای پیرامید) پول دلار امریکا از کجا برگرفته شده؟
Episode 43 - قسمت ۴۳
حکومت مذهبی یا حکومت سکولار
در سرتاسر دنیا انواع مختلف حکومت ها وجود دارند که میتوانیم آنها را در دسته بندی های مختلف قرار دهیم. به طور کلی و از دیدگاه ایدئولوژیک، شاید بتوانیم حکومت ها را به ۲ دستهی دینی و غیر دینی تقسیم کنیم. تعریفی که از دین در دست ماست این است که دین یعنی مجموعه ای از باید ها و نباید ها که توسط خداوند وضع شده است. حال در سال ۲۰۱۸ و در اوج دمکراسی کشورهای پشرفته، تعریف حکومت دینی کاملا با تعریف دمکراسی مغایرت داشته و بیشتر شبیه دیکتاتوریست تا حکومت مردمی و دمکراسی. کما اینکه حکومت های دیکتاروری غیر دینی هم در اطراف دنیا هستند. حقیقت دمکراسی این است که حرف اول و آخر را مردم و رایشان میزند. در این نوع حکومت ها تصمیم از آن کس دیگری است. خواه خدا و یا حاکم دیکتاتور. سوال اینجاست که آیا قوانین هزاران سال پیش ادیان برای امروز انسانها حرفی برای گفتن دارد؟ سالها پیش در اروپا انقلابی بر ضد کلیسا های مسیحی اتفاق افتاد و منجر به پیشرفتی شگرف در همهی امور مردم اروپا شد. درسال ۱۳۵۷ انقلابی برعکس در این اتفاق افتاد و باعث نتایج برعکس در فرهنگ مردم ایران شد. اشکال کجاست؟ معمولا مردم برای پیشرفت انقلاب میکنند اما چرا ایران به این سرنوشت دچار شد؟ با ما همراه شوید و ما را از نظرات خود نیز بی بهره نگذارید.
Episode 42 - قسمت ۴۲
Burning Man (مرد سوزان)
در سال ۱۹۸۶ در آمریکا ۲ پدر و پسرانشان که جمعا ۴ نفر بودند در یکی از ساحل های ایالت سان فرانسیسکو اقدام به ساخت بنای چوبی، شبیه انسان نمودند. در حین ساخت، مردمی که در حال گذر از محل بودند گاهن به تماشای ساخت این بنا می ایستادند. پس از ساخت این بنا این ۴ فرد به همراه افرادی که در آنجا به صورت تصادفی جمع شده بودند، اقدام به آتش زدن این مرد چوبی نمودند. در پی این اقدام و بهت جمعیت نظاره گر، این عمل رفته رفته به یک فستیوال بزرگ در آمریکا با آداب و رسوم زیبا و خاصی شد. امروزه هزاران نفر از سرتاسر آمریکا برای این فستیوال ثبت نام مینمایند که هر سال به تعداد آنه اضافه میشود. تیم دانستگی متن این پادکست را در همین حد کافی دانست تا جذابیت پادکست کمرنگ جلوه نکند. از شما صمیمانه دعوت مینماییم به این پادکست جذاب و بی نظیر توجه فرمایید. با افتخار - تیم دانستگی.
Episode 41 - قسمت ۴۱
Rudaki (رودکی)
episode 40 - ۴۰ قسمت
Atheism (خداناباوری)
عقیده ی بی خدایی خدر قرن شانزدهم میلادی برای اولین با در یونان پدید آمد. برای عنوان این مطلب همیشه ترس از خدا پرستان بوده و هست. اما آزادی بیان در تمام جوامع پیشرفته باعث پیشرفت این عقیده بیش از پیش گشته است. امروزه محققان و روشنفکران زیادی از جمله استیون هاوکین و ریچارد داوکینز از جمله بزگترین معتقدین این نظریه هستند. همواره بین خدا پرستان و بی خدایان کشمکش های بوده که موجب بعضی ناهنجاری های اجتماعی و گاها جرم جنایت شده است. به راستی که آیا وقت آن نیست که تعصبات دینی خود را در قرن ۲۱ کنار بگذاریم و به صورت منطقی و علمی با دین برخورد کنیم؟ دانستگی برای اولین بار به تحلیل این موضوع پرداخت و به توضیح انواع بی خدایی پرداخته است. امیدواریم که به دور از تعصبات بتوانیم به بحث و بررسی این موضوع بپردازیم.
episode 39 - ۳۹ قسمت
moses' cane (عصای موسی)
آیا انسانهای فضایی به موسی در انجام معجزات کمک کردند؟ آیا فرعون در زمان موسی از آینده خبر داشت؟ و آیا موسی میخواست عصایش همیشه مخفی بماند تا اسرار معجزاتش فاش نشود؟ آیا ما توانستیم بعداز هزاران سال عصای جادویی موسی را ،که با آن تمام معجزاتش را انجام داد پیدا کنیم؟ در این قسمت از برنامه دانستگی مروری داریم بر زندگی پر رمز و راز موسی و اسناد تازه ای ، از پیدا شدن عصای معجزه گر موسی ، با همراهی مهمان ویژه برنامه فرشته عزیز
Episode 38 - ۳۸ قسمت
Open Discussion 4 (۴ بحث آزاد)
درود بر تمامی کاربران گرانقدر پادکست دانستگی. بحث آزاد قسمت چهارم ضبط و به معرض نمایش درآمد. ۲ هدف عمده در این قسمت مورد بحث قرار گرفت. اول رسیدن پادکست به ۱۰۰۰ کاربر در صفحه یوتوب و دوم، دومین سالگرد فعالیت این رسانه. تیم دانستگی بر خود واجب میداند تا از تمامی این حمایت ها قدردانی کرده و تمام تلاش خود را در زمینه بزرگ شدن و متنوع شدن این مهم به کار گیرد. در این راستا چندین تغییر کلی به ساخت و تنوع برنامه ترتیب داده ایم که در حین این پادکست در موردشان به بحث و گفتگو پرداختیم. همچنین در انتهای برنامه به تحلیل یکی از شعرهای منسوب به حکیم عمر خیام پرداختیم که خالی لطف نیست. تیم دانستگی در اینجا از شما عزیزان دعوت مینماید تا با شنیدن و به اشتراک گذاری این قسمت، در اهداف مجموعه ای که خود شما شریک آن هستید، کمک کرده و با ما همفکر شوید. بلکه بتوانیم هر روز بهتر از روز گذشته عمل کرده و موجبات خوشنودی و خرسندی شما حمایتگران عزیز را فراهم آوریم.
Episode 37 - ۳۷ قسمت
Leonardo da Vinci (لئوناردو دا وینچی)
لئوناردو داوینچی نویسنده، نقاش، مجسمه ساز، طراح،مهندس،جراح کالبد شکاف، محقق و دانشمند مشهور تمام دوران در اواسط قرن ۱۴ و اوایل قرن ۱۵ میلادی در شهر وینچی در اطراف فلورانس ایتالیای امروزی میزیسته است. وی در تمام طول زندگی خود دست از تحقیق در مورد مسائل پیرامون خود برنداشت و هیچگاه از کسب علم خسته نشد. میتوانیم بگوییم که او اگر نابغه ترین فرد تاریخ نباشد بدون شک جایگاهی بین مقام اول و دوم را داراست. از لئوناردو داوینچی ۲۰ جلد دست نوشته به دست ما رسیده است که آنها هم به دست وی رمز گذاری شده اند. شاید بتوان گفت از تک تک آثار وی میتوان برنامه ای جدا گانه ساخت. مونا لیزا یا لبخند ژوکوند که معروف ترین نقاشی جهان است، مهم ترین اثر وی به شمار میرود که هم اکنون در موزه لوور پارس نگه داری میشود. زندگی وی با فراز و نشیب های فراوانی روبرو بود که تلاش کرده ایم در این قسمت به اهم آنها بپردازیم. امیدواریم که مورد پسند دوستان واقع گردد.
Episode 36 - قسمت ۳۶
the cursed island (جزیره نفرین شده)
در ناحیه شرقی کشور کانادا و شمال شرقی آمریکا جزیره ای وجود دارد که به جزیره نفرین شده معروف شده است. این جزیره پوشیه از درخت بلوط است که به این نام نیز شهرت دارد. دلیل شهرت این جزیره در آن است که یک دزد دریایی گنجی عظیم را در این جزیره به طور اسرار آمیزی پنهان میکند. سالها میگذرد و مکان گنج و نقشه ی آن کشف میشود اما در این مسیر اتفاقاتی نیز رخ میدهد. مهندسی این سازه طوری بنا شده که تا کنون اشخاص زیادی سعی در به دست آوردن آن نموده اند و دچار مشکلاتی شده اند. تیم دانستگی با تهیه این برنامه مهندسی این راز خارق العاده را توضیح خواهد داد. همچنین اتفاقات زیادی برای افرادی که سعی در به دست آوردن این گنج کرده اند افتاده است که به آنها نیز خواهیم پرداخت. امیدواریم که از این قسمت پادکست دانستگی لذت ببرید.
Episode 35 - قسمت ۳۵
(تاریخ ایران قسمت ۳ (هخامنشیان - کمبوجیه دوم
Episode 34 - قسمت ۳۴
AI (هوش مصنوعی)
پس از اختراع کامپیوتر تحول عظیمی در زندگی ما پدید آمد. به طوری که این وسیله در کمتر از ۱۰ سال در نقطه نقطه ی زندگی ما جایگاه خود را یافته و اکنون نقشی کلیدی ای را برای ما بازی میکند. تصور کنید بدون کامپیوتر چه اتفاقی برای ما میافتد؟ تلوزیون، موبایل، خود کامپیوتر، سیستم ماشین های ما، کارخانه جات ما و همه و همه دچار از کار افتادگی و نقص بالای ۹۰ درصد خواهند شد. اما پیشرفت علم کامپیوتر به کجا میرود؟ هوشمندی علم کامپیوتر که علمی جدید است و ما از آن به عنوان هوش مصنوعی یاد میکنیم، به سرعت در تمام علوم یاد شده دست برده و آن را به تسخیر خود در آورده است. هوش مصنوعی که از جمله خیال پردازی های بشر بوده امروزه کاملا به صورت یک واقعیت در آمده و تسلط خود را بر زندگی ما غیر قابل انکار کرده است. ماشین ها و سیستم های کامپیوتری مجهز به هوش مصنوعی قادر به به روز رسانی، تعمیر و حتی خودکار ساختن خود خود میباشند. اگر به خاطر داشته باشیم در حدود سال ۱۹۹۸ فیلمی با نام ترمیناتور ساخته جیمز کامرون به بازار عرضه شد. این فیلم و گرافیک و جلوه های ویژه منحصر به فردش دنیا را مجذوب خود کرد اما همچنان تخیلی بود تا اینکه با عرضه هوش مصنوعی به بازار موبایل این تخیل کاملا تبدیل به واقعیت شد و امروزه شاهد عملکرد فوق العاده وسیع هوش مصنوعی در زندگی روزمره انسان ها هستیم. به راستی که اگر مانند فیلم ترمیناتور روزی هوش مصنوعی همچون اسکاینت بر ضد بشریت به پا خیزد چه اتفاقی میافتد؟ در آن زمان دیگر ما با فیلم جیمز کامرون رو به رو نیستیم. این واقعیت روزگار ما خواهد بود. از شما دعوت میکنیم که به قسمت ۳۴ پادکست دانستگی که در مورد هوش مصنوعی می باشد گوش جان بسپارید.
episode 33 - قسمت ۳۳
Natural environment (محیط زیست)
Episode 32 - قسمت ۳۲
Genghis Khan (چنگیز خان)
در تاريخ كمتر انسانهايى دیده شده اند که بتوانند در سمت سو گرفتن تاریخ بشریت تاثیر گذار باشند. انجام کارهای بزرگی که در طول تاریخ بتواند نام انسانی را چه به خوبی و چه به بدی جاویدان نمایند، در نوع خود منحصر به فرد و دشوار هستند اما به قول مورخ و سیاستمدار بزرگ “جان اکتون”، انسانهای بزرگ همیشه خوب نیستند وگاها انسانهای بدی هستند. این بدین معنیست که شاید گاهی برای رسیدن به هدف بزرگ و نام جاودانه، نیاز است انسان پای را بر روی چهارچوب های قالب بر انسانیت نیز بگذارد تا اکثریت قریب به اتفاق مردم بتوانند از منافع تغییرات کمال استفاده را ببرند. تموچین یا چنگیزخان مغول به نوشته تاریخ نگاران یکی از این انسانهاست. فردی که مغولستان بادیه نشین را در برهه ای از تاریخ به جمع ۲۰ امپراطوری بزرگ طول تاریخ تبدیل کرد. وی در ابتدا با متحد کردن ۲ قبیله برای نجات همسرش، به قدرتی نسبی دست یافت و پس از آن به فکر فراهم کردن قدرت و دولتی مرکزی و متحد افتاد. دیری نپایید که بیشتر قبایل با او متحد شده و مخالفین وی یکی پس از دیگری از میان برداشته شدند و مغولستان به رهبری چنگیز دارای ارتشی منظم و قدرتی واحد شد. سری پادکست های چنگیزخان به تهیه کنندگی دانستگی تلاش دارد تا بتواند زندگینامه چنگیز خان را به بهترین نحو ممکن به سمع و نظر شما دوستان برساند. امیدواریم که استفاده های لازم را ببرید.
Episode 31 - قسمت ۳۱
Nikola Tesla (نیکولا تسلا)
نیکلا تسلا در سال ۱۸۵۶ در امپراطوری اتریش - مجارستان و در منطقه صربستان فعلی در خانواده ای مذهبی دیده به جهان گشود. تحصیلات خود را در رشته ی برق و فیزیک در دانشگاه های پراگ و گراتس به پایان رساند و در اواخر قرن نوزدهم به آمریکا مهاجرت کرد. در آنجا دوستانی همچون جرج وستینگ هواس پیدا کرد و به استخدام توماس ادیسون درآمد. اندکی پس از کار با ادیسون، و در پی اختلاف با توماس ادیسون بر سر مسئله ی جریان DC و AC که به جنگ جریان ها معروف شد، از شرکت ادیسون استعفا داد و شرکت خود را تاسیس نمود. وی اولین مدافع حقوق انرژی مجانی برای عموم مردم بود. تسلا در راه خدمت به بشریت از همه چیز خود گذشت و در طول زندگی خود به رکورد ۷۰۰ اختراع رسید. شاید در طول تاریخ کمتر کسی دیده شود که به خاطر بشریت از مال و منافع خود بگذرد. اما تسلا از جمله معدود این افراد بود. او خیلی از اختراعات خود را فاش نکرد تا آنها به دست دولت ها و افراد نامناسب نیافتد. بدون شک نیکلای بزرگ یکی از بزرگترین دانشمندان، مخترعین، مکتشفین و یکی از با هوش ترین افرادی است که تاکنون تاریخ به خود دیده است. نیکلا تسلا در سال ۱۹۴۳ و در حالیکه ۸۷ سال داشت در فقر و تنگدستی و در هتلی در شهر نیویورک درگذشت. آزمایشگاه وی را در حالی پیدا کردند که نیمی از اختراعات وی در آن لحظه ناپدید شده بودند. همیشه به یاد مرد بزرگی باشیم که هنوز پس از گذشت بیش از ۵۰ سال از مرگ وی، همچنان تمام اختراعات وی در روزمره زندگی ما استفاده میشوند و عضوی جداناپذیر از زندگی ما هستند. یاد این مرد بزرگ را گرامی میداریم…
episode 30 - قسمت ۳۰
open discussion 3 (بحس آزاد ۳)
(1) جمجمه ای حیرت انگیز متعلق به ۲۶۰ هزار سال پیش از هومو ساپینس ها در چین پیدا شده که با تمام عقاید دانشمندان تکامل مغایر است. سوال اینجاست که هوموساپینس ها تا چندی قبل و با استناد به قدیمی ترین فسیل، متعلق به تنها ۱۶۰ هزار سال پیش بوده است. از طرفی استخوان فک انسانی دیگر که متعلق ۳۶۰ هزار سال پیش است در مراکش یافت شده است. این فاصله های زمانی و مکانی، علم تکامل انسان را به کجا میکشد؟ (2) شبکه سی ان ان با پخش ویدئویی تکان دهنده پرده از یک حراج انسانی برداشته تا همگان شاهد این باشند که هنوز بعضی رفتار ها در میان آدمیان میتواند دنیا را تکان دهد. آیا به نظر شما برده داری در دنیای امروزی چه معنا و مفهومی میتواند داشته باشد؟ واقعا بشریت به چه سمت و سویی در حرکت است؟ (3) در مرکز شهر اکلوهاما جایی وجود دارد که فرکانس های صوتی در آنجا دچار نوسان میشوند. نام این دایره مرکز جهان هستی نام دارد. (4) شهاب سنگی عظیم در حال گذر از داخل منظومه شمسی است که برای اولین بار توسط تلسکوپ عظیم هاوایی رصد است. (5) در حدود ۱۳۰ سال پیش فردی انگلیسی دچار یکی از نادر ترین سندروم های دیده شده در دنیا میشود که به خاطر شمایلش به وی لقب مرد فیلی میدهند. مرد فیلی امروز هم در دنیا وجود دارد و تقریبا هیچ گونه علاجی برای این سندروم وجود ندارد. (6) و در آخر علم و شبه علم چیست و چه تفاوت هایی با یکدیگر دارند؟ راه تشخیص چیست؟
در قسمت سوم بحث آزاد در مورد این مسایل به بحث و گفتگو پرداخیم. با امید به اینکه مورد توجه شما عزیزان واقع شود.
Episode 29 - قسمت ۲۹
Chariots of the Gods? (ارابه خدایان؟)
کتاب ارابه خدایان در سال ۱۳۵۸ برای اولین بار در ایران به چاپ رسید. اریک ون دانیکن نویسنده توانای سویسی این کتاب، برای اولین بار سخن درباره ی حیات های فرا زمینی را آغاز کرد. نکته ی قابل توجه این کتاب سرفصل های آن است که از خواننده سوال میشود.
آیا جهانهای موازی وجود دارند یا خیر؟ آیا انسانهای فضایی در گذشته به زمین آمده اند؟ قصد این بیگانگان از سفر به زمین چیست اسرار عهد عتیق چیست؟ در سالیان دور در آمریکای جنوبی چه اتفاقاتی افتاده است؟
سرزمین مردان پرنده و بسیاری نکات حیرت انگیز دیگر در این کتاب آمده است. بعدها از روی این کتاب کتابهای بسیاری نگاشته شد اما هیچگاه به محبوبیت این کتاب نرسیدند. دانستگی در این قسمت از برنامه و با توجه به دیگر شواهد قصد بر صحبت و نقد و بررسی این کتاب جالب دارد. ما خواندن این کتاب را پس از این پادکست به همه ی عزیزان توصیه میکنیم. کما اینکه ما در یک پادکست تقریبا طولانی به اهم نکات پرداخته ایم اما خواندن کتاب همیشه توصیه ما به دوستانمان میباشد. امیدواریمکه از این قسمت پادکست دانستگی استفاده های لازم را ببرید. با تشکر تیم دانستگی
Episode 28 - قسمت ۲۸
Bermuda Triangle (مثلث برمودا)
از سال ۱۹۵۰ تا اواخر دهه ۹۰ مثلث برمودا یکی از پیچیده ترین و ترسناک ترین مناطق، بر روی کره خاکی ما به شمار میآمد. این مثلث هولناک هواپیما ها و کشتی های زیادی را به کام خود کشید. از این رو جوامع جهانی را بر آن داشت تا در پی کشف راز این منطقه ی هراس انگیز شوند. دیری نپایید که هر شخصی اعم از روزنامه نگار، محقق، دانشمند و حتی مردم عامه شروع به خیال پردازی و دادن نظریات گونانگون کردند. البته در این میان برخی از نظرات کاملا علمی و سازگار با عقل سالم بودند اما اکثریت دوست داشتند دل خود را به دلایل فراطبیعی بسپارند. اکنون پس از گذشت تقریبا ۱ قرن و نیم از اولین حادثه ی رخ داده که در سال ۱۸۸۰ اتفاق افتاد، بسیاری از دلایل از صحنه بازی کنار رفته و فقط تعداد اندکی با دلایلی روشن هنوز در میان مردم دهن به دهن نقل می گردد. باید به این نکته هم اشاره کرد که همچنان شمار اندکی از اتفاقات افتاده در مثلث برمودا هنوز فاقد دلیل عقل پسند است و هیچ کس متوجه نشد که در آن لحظه چه چیزی رخ داده بود. از جمله این اتفاقات میتوان به پرواز شماره ۱۹ اشاره کرد که هول برانگیز ترین اتفاق مثلث برمودا به شمار می آید. آیا واقا بعضی دلایل فراطبیعی در اتفاقات برمودا دخیل بوده است؟ با شما همراه میشویم تا برای اولین بار به زبان فارسی و در یک پادکست کامل ۱ ساعت و نیمه تمام اطلاعات مهم این مبحث را در اختیار هم زبانان با ارزش خود قرار دهیم. امیدواریم که این قسمت از برنامه مورد توجه شما گرامیان واقع گردد. همچنین از شما دعوت می کنیم در صورت علاقه به مطالب ما، عضو صفحات ما از جمله فیسبوک، یوتوب، تلگرام و آیتونز شوید.
Episode 27 - قسمت ۲۷
Open Discussion 2 (۲ بحث آزاد )
در این قسمت از پادکست دانستگی در مورد مسایل مختلفی صحبت شد. این گفتگو یک سیستم جدید از سری پادکست های ماست که در آن به موارد کوتاه که شاید در یک پادکست گنجانده نمیشود به بحث و گفتگو پرداخته ایم. در این قسمت درمورد میمونهای بونوبوعمل جراحی جابجایی سر انسان رفتار ایرانیان در شبکه های مجازی علایم فرود فرازمینیان روی زمین دندان ۱۰ ملیون ساله متعلق به نژادی ناشناخنه از انسان و در انتها اولین ربات ساخته دست بشر که کاملا هوشمند و همچنین دارای شهروندی کشور عربستان سعودی میباشد. امیدواریم که از این قسمت دانستگی بذت ببرید.
Episode 26 - قسمت ۲۶
Cannabis 2 (ماریجوآنا/شاهدانه ۲)
در پی مورد استقبال قرار گرفتن قسمت ۲۴ سری پادکست های دانستگی که در مورد خواص ماریجوانا تهیه شده بود، تصمیم گرفتیم تا با تهیه ادامه این مبحث و همچنین پاسخ به سوالات کاربران ارزشمند صفحه های پادکست، در این قسمت در خدمت شما باشیم. بدیهی است بدون شنیدن قسمت ۲۴ پادکست ما، این قسمت هیچ گونه معنا و مفهومی کلی برای شما نخواهد داشت. بنابراین اگر تا به امروز قسمت ۲۴ را گوش نکرده اید، ابتدا آنرا گوش کنید یا ببینید، سپس میتوانید با دیدن این قسمت اطلاعات جامعی در مورد ماریجوانا بدست بیاورید. در ضمن این نکته هم شایان ذکر است که تک تک سوالات مطرح شده در این پادکست ممکن است یکی از سوالات شما باشد. پس توصیه کلی ما به شما این است که هر دو قسمت را از دست ندید تا بتوانید از همه اطلاعات ارائه شده در این موضوع بهره کافی را ببرید. باز هم تیم دانستگی هیچ گونه مسئولیتی در مورد استعمال ماریجوانا قبول نمیکند و حتی توصیه ای هم بر مصرف این گیاه برای هیچ کس ندارد. با سپاس فراوان و آرزوی سلامتی برای شما هموطنان و هم زبانان گرامی - تیم دانستگی
Episode 25 - قسمت ۲۵
(تاریخ ایران قسمت ۲ (هخامنشیان - کوروش بزرگ
منم کوروش، شاه بزرگ، شاه چهار گوشه دنیا، شاه ایران و بابل. اینک به یاری خدا به شاهی رسیدم سوگند یاد میکنم که تا زمانی که در مسند شاهی هستم به تمام عقاید و ادیان احترام گذارده و مردم در پرستش خدایان خود آزاد هستند. من اجازه نمیدهم ستمگر حقی را از کسی ضایع کند و تا زمانی که من زنده ام حق مظلوم را از ظالم خواهم گرفت و به مظلوم برمیگردانم و ظالم را اشد مجازات میرسانم
متن بالا قسمتی از متن اولین کتیبه ی حقوق بشر است که توسط یکی از والا مقام ترین انسان ها کوروش بزرگ نوشته شده است. این کتیبه در زمال فتح بابل به دست وی به زبان های ایران باستان و بابلی و آشوری نوشته شده است. ۷ آبان زادروز کوروش و روز بزرگداشت این ابر مرد تاریخ است. مردی که بدون شک نیمی از آبروی ایران پاک آریایی را از آن خود دارد. کسی که پایه گذار پر جمعیت ترین امپراطوری جهان درکل تاریخ بود. مدیر، مدبر، شجاع، سیاستمدار و از همه مهمتر دادگر و عادل. تاریخ کمتر کسی را به خود دیده که دارای همه ی این صفات در آن واحد باشد. با عرض تبریک به مناسبت روز جهانی کوروش بزرگ دانستگی با افتخار شما را به شنیدن این پادکست دعوت مینماید.
Episode 24 - قسمت ۲۴
Cannabis (ماریجوآنا/شاهدانه)
از دیرباز و از هزاران سال پیش، مدارکی در مورد مصرف گیاه ماریجوانا در سرتاسر دنیا وجود دارد. در اوایل قرن 19 میلادی چالشی در مورد مصرف ماریجوانا در آمریکا به وجود آمد و مشکلاتی در این باره پدید آمد. بعد از جنگ جهانی دوم نیز موافقان و مخالفان ماریجوانا باز رو در روی یکدیگر قرار گرفته، دسته ای در مورد خواص مصرف و گروه دیگر در مورد سودجویی های خود به به بحث و جدل پرداختند. امروزه ماریجوانا در برخی کشورهای دنیا کاملا آزاد و در برخی دیگر زندان و حتی اعدام در پی دارد. اما در این میان حرف دانشمندان چیست؟ آیا آنها توانسته اند اطلاعات واقعی را به دست مردم برسانند؟ برخود دولت ها در قبال این مقوله چیست؟ و در آخر با آزاد شدن و یا قدقن شده ماریجوانا چه کسانی سود و چه کسانی ضرر میکنند؟ در قسمت 24 پادکست دانستگی به نقد و بررسی این ...... مصرف این گیاه نمی کند و این مطلب را به عهده شنوندگان می گذارد. امیدواریم که از این قسمت دانستگی لذت برده و ...با سپاس فراوان...تیم دانستگی
Episode 23 - قسمت ۲۳
Fourth Dimension (بعد چهارم)
انیشتن با کشف بعد چهارم و پیدا کردن رابطه میان زمان و فضا از یک کارمند معمولی سازمان ثبت اختراعات سوئیس به بزرگترین دانشمند قرن بیستم تبدیل شد. او متوجه شد که حرکت در فضا با سرعت های متفاوت میتواند در زمان تاثیر معکوس داشته باشد. با این کشف، طوفانی در علم فیزیک پدید آمد. این نظریه بعدها با کاوش های و مطالعات زیاد به تئوری نسبیت خاص انیشتن معروف شد. با این اوصاف شما اگر بتوانید سرعت خود را به سرعت نور نزدیک کنید، میتوانید به ماورای قلمرو نور سفر کرده و گذشته ی زمین را ببینید. قطعا ما نمیتوانیم به گذشته سفر فیزیکی داشته باشیم اما میتوانیم اگر از تکنولوژی خیلی پیشرفته بهره بگیریم، شاهد تصاویری واقعی از گذشته ی زادگاه خود باشیم. در طرف دیگر این قضیه سفر به آینده وجود دارد که آن شدنی است. اما چطور؟ اگر با سرعت زیاد در سفینه ای قرار بگیرید و از زمین دور شوید و یا نزدیک مرکز جاذبه بسیار قوی همچون سیاهچاله ها باشید، چه اتفاقی میافتد؟ آیا واقعا انسان قادر خواهد بود تا در زمان سفر کرده و به گذشته یا به آینده دستیابی پیدا کند؟ جواب این سوالات را میتوانید در این قسمت از سری پادکست های دانستگی فراگیرید.
Episode 22 - قسمت ۲۲
Deep/Dark Web (وب تاریک/پنهان)
دنیای اینترنت ما کاملا مجازی و غیر قابل دسترس است. تنها ۵ درصد از چیزی که در اینترنت موجود است در موتور های جستجوی معمول مانند گوگل، یاهو و ام اس ان قابل یافت است. اما در بقیه ۹۵ درصد اینترنت چه خبر است؟ چه گروه ها و چه افرادی در این قسمت فعالیت دارند؟ ما اسم قسمت را دیپ وب و دارک وب مینامیم. در شبکه عمیق هیچ گونه داده ای به عنوان عمومی شناخته نمیشود. بنابراین در وحله ی اول ارگان های نظامی ونهاد های دولتی شروع به استفاده های محرمانه از این تکنولوژی کردند. مشکل از آنجا شروع شد که عده ای سود جو شروع به استفاده از تکنولوژی نمودند. پس از آن کار وخیم تر از گذشته شد. با اختراع موتور جستجوی “تور tor” و از دسترس خارج کردن نمایش آی پی کاربر، این امکان به خریدار و فروشنده داده شد تا دست به هر گونه فعالیت ضد انسانی و بشری بزنند و ترس شناسایی از طریغ دستگاه های قضایی هم در کار نباشد. این سیستم بعد ها شبکه پیاز یا آنیون onion معروف شد. با به میان آمدن سیسم غیرقانونی، این قسمت از اینترنت که خود در دنیای اینترنت عمیق قرار دارد؛ دارک وب یا اینترنت تاریک نامیده شد. در دارک وب کار به خرید و فروش اسلحه، مواد مخدر، اجیر کردن آدمکش، شکنجه گر، آزار و اذیت جنسی زنان و حتی کودکان و هرگونه عمل وقیح که به ذهن شما حتی خطور هم نمیکند رسید. یکی از ترسناک ترین قسمت های ماجرا این است که بعضی انسان نماها در دارک وب و در قسمتی به نام اتاق قرمز red room با پرداخت پول میتوانند برنامه های شکنجه، آددهد. هرگونه بازدید و تلاش برای ورود به این دنیا حتی یک کلیک اشتباه میتواند مشکلات روحی روانی بسیار شدید و جبران ناپذیری را برای شما به همراه داشته باشد. تنها به پادکست گوش کنید و از آن نکته یابی کنید.
Episode 21 - قسمت ۲۱
(تاریخ ایران قسمت ۱ (ماد
امپراتوری مادها در سال 700 قبل از میلاد تشکیل شد و با کدخدایی به دیااوکو آغاز به کار کرد. اهمیت این امپراتوری بیشتر در تشکیل اولین دولت مرکزی به وسیله قوم ماد و همچنین حفظ تمامیت ارضی میهنمان ایران است. پس از دیااوکو فرورتیش راه او را در پی گرفت. مدتی بعد ایران توسط آشوریان به اشغال در آمد و به مدت 22 سال مستعمره دولت آشور بود که این ماجرا با قتل عام سران آشور در یک ضیافت شام توسط هووخشتره به پایان رسید. سرانجام پس از اندکی نارضایتی از دولیت مرکزی و همچنین به قدرت رسیدن کوروش فرزند در ایالت انشان، پادشاه لشکری را برای مطیع ساختن کوروش روانه انشان میکند. لشکر به وی خیانت و به سپاه کوروش می پیوندد. کوروش به هگمتانه لشکر میکشد و بدون خونریزی و بی حرمتی به پادشاه او را خلع و حکومت را به سلسله هخامنشیان منتقل میکند. در این قسمت به بحث و بررسی در مورد امپراتوری مادها خواهیم پرداخت.
Episode 20 - قسمت ۲۰
Las Vegas Massacre (کشتار لاس وگاس)
متاسفانه سالانه هزاران نفر در سرتاسر دنیا توسط همنوعان خود کشته میشوند. این معظل امروزه با وجود اسلحه های خودکار و نیمه خودکار خصوصا در بین قشر خلافکار خطر بیشتری را متوجه جامعه سالم بشری کرده است. ۲ روز گذشته تلخ ترین حادثه تیراندازی در تاریخ آمریکا در یک کنسرت کانتری موزیک در شهر لاس وگاس اتفاق افتاد. ۵۹ کشته و بیش از ۴۰۰ زخمی تا این لحظه دستاورد این حمله مسلحانه به محل کنسرت است. کشته شدگان در محل کنسرت تنها به دلیل خوش گذراندن در محل کنسرت جان خود را از دست دادند. ما از محل استدیو دانستگی با مردم کشور دوم خود آمریکا احساس همدردی میکنیم و امیدواریم هیچ وقت شاهد این گونه اتفاقات در هیچ کجای نباشیم.
Episode 19 - قسمت ۱۹
Nibiru (نیبیرو)
سیاره نیبیرو با سیاره ناشناخته نام سیارهای است که به گفته چندی از دانشمندان هر ۳۶۰۰ سال یک بار از منظومه شمسی عبور میکند. این سیاره طوری در مدار مغناطیسی خود قرار دارد که در آن از کنار خورشید ما و یک ستاره کوتولهی سفید عبور میکند. ذکریا سیچن دانشمند بزرگ معاصر، سالهای زیادی از عمر خود را صرف مطالعه بر روی این سیاره و کد گشایی کتیبههای سومریای که در این مورد نوشته شده بودند را کرد. برخی از افسانهها حاکی از آنند که بعضی از خدایان بر روی این سیاره زندگی میکنند. لذا هر هنگام که این سیاره از داخل منظومه شمسی عبور کرده اتفاقات عجیب و گاها ناخوشایندی بر روی رمین رخ داده است. آیا به راستی روی سیاره ناشناخته محقق هایی زندگی میکنند که میتوانند زندگی زمینی ما را تحت کنترل داشته باشند؟ آیا اصلا نیبیرو یک سیاره است یا یک صفینه خیلی بزرگ؟ در این قسمت از برنامه، تیم دانستگی با افتخار برای اولین بار به زبان شیوای پارسی، به بحث و گفتگو در این باره پرداخته است. ”
Episode 18 - قسمت ۱۸
Open Discussion (١ بحث آزاد )
در این قسمت از دانستگی درمورد مسایلی پراکنده در مورد علم، سیارات منظومه شمسی و قمرهای آنها، قمر یخی اروپا، جنگل های بارانی آمازون، نکاتی در مورد تکامل انسان، پرنده به تازگی منقرض شدهی دودو، قبیله های گوشه گیر دنیا، سفینه فضایی کاسینی و موارد دیگر به بحث و گفتگو پرداخته ایم. امیدواریم این قسمت از برنامه مورد توجه شما عزیزان قرار بگیرد. ما را با انتقادات، پیشنهادات و ایده های جدید خود در راستای برنامه های هر چه بهتر یاری فرمایید.